1. Møde: Grønland - mennesker, klima og geopolitik

Det Kongelige Danske Geografiske Selskab inviterer til sæsonens første foredrag d. 4. oktober med titlen: Grønland - mennesker, klima og geopolitik.

Her kan du se posteren til mødet.

Arrangementet vil sætte fokus på Grønlands øgede sikkerhedspolitiske betydning i forlængelse af krigen i Ukraine. Både NATO og Rusland skærper deres militære fokus i Arktis - hvilke nye krav stiller det til samarbejdet i rigsfællesskabet?

Derudover sættes der fokus på Nordvestgrønland, der danner rammen om livet for et lille fangerfolk, som har mestret de kolossale udfordringer i Høj Arktis gennem århundreder. Med udgangspunkt i en enkelt kvindes liv vises, hvordan den udfordrende geografi er blevet håndteret af ukuelige mennesker, og hvor den enkelte altid var indskrevet i en større historie.

Oplægsholdere:

 - Kirsten Hastrup, professor emeritus i antropologi ved Institut for Antropologi.

 - Martin Breum, Arktis-kyndig journalist og forfatter.

Arrangementet er åbent, og det er gratis at deltage. Det vil ligeledes være muligt at følge arrangementet online via zoom. Foredraget vil ikke blive optaget til senere brug. Efter foredraget inviterer vi til reception, hvor der vil blive serveret drikkevarer og lidt at spise.

Zoom link: https://ucph-ku.zoom.us/j/64186905951?pwd=SmxJWEVrZkcrNnBQSUNoWUtGYjU0UT09