Tak for et veloverstået ’Forårsmøde’

Dronningen ankommer

Det Kongelige Danske Geografiske Selskabs siger mange tak for et succesfuldt arrangement ved ’Forårsmødet’ på Nationalmuseet den 18. maj 2022.

Det traditionsrige Julemøde, som i år var blevet til et ’Forårsmøde’, tog os på en rejse gemmen den danske ekspeditionshistorie fra isen i Grønland, til Mexicos regnskove og videre til Saharas ørken, med alt det der ligger imellem.

I Nationalmuseet festsal afholdt udvalgte forfattere til værket ”Dansk Ekspeditionshistorie” korte oplæg med nedslag i historien, og kastede lys på den lange, diverse og fascinerende række af danske ekspeditioner og opdagelsesrejsende gennem tiden. 

Tilstede i Nationalmuseets Festsal var H.M. Dronningen som protektor for Geografisk Selskab samt 190 gæster og medlemmer af selskabet.

Til sidst overrakte H.M. Dronningen, Det Kongelige Danske Geografiske Selskabs prestigefulde Hans Egede Medaille til Professor Dorthe Dahl-Jensen. Dorthe Dahl-Jensen er den 30. modtager af den eksklusive sølvmedalje, og hun får overrakt Medaillen for sin forskning i fortidens klima bl.a. via iskerne boringer i Grønland.

Hans Egede Medaillen gives som belønning for fremragende ydelser i den geografiske videnskabs tjeneste og tildeles dygtige forskere, der har foretaget geografiske undersøgelser og forskning i lande omkring den nordlige polarcirkel. Tidligere modtagere af Medaillen er bla. Knud Rasmussen, Peter Freuchen, Ejnar Mikkelsen og Roald Amundsen. 

Bagefter afholdt Nationalmuseet og Geografisk Selskab reception i velkomsthallen, hvor der var mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderene over et glas vin og chokolade.

Det Kongelige Danske Geografiske Selskab vil gerne rette en stor tak til Nationalmuseet for samarbejdet ved dette arrangement, og til alle fremmødte for en fantastisk og spændende aften.

Se Kongehuset nyhedshistorie om aftenen her
Se Billedet-Bladet reportage her
Se Københavns Universitets nyhedsdækning her

Se flere billeder fra aften nedenfor:

Festsalen
Festsalen med oplæg
Oplæg i Festsalen
Oplægs i Festsalen