2. møde: COVID-19 pandemiens geografi

Det Kongelige Danske Geografiske Selskab inviterer til foredrag med fokus på COVID-19 pandemiens geografi, fra et hhv politisk, sundhedsmæssigt og økonomisk perspektiv.

Professor Jørgen Delman vil diskutere, hvad pandemien har betydet for Kinas politiske system, håndteringen af kritisk information og udviklingen i relevante sektorer, herunder tech-giganterne, turisme og opdræt af vilde dyr som fødevarer.

Professor Flemming Konradsen forsker i miljøsundhed, og er leder af School of Global Health på Københavns Universtitet. Han vil sætte ord på COVID-19 pandemiens udbredelse og sundhedsmæssige dimensioner.

Chefanalytiker Mikael Olai Milhøj stiller skarpt på pandemiens tydelige aftryk på økonomien. Hvordan er verden ramt af COVID-19, hvem har adgang til vacciner, og hvilken betydning har det for verdensøkonomien og Danmark?

Arrangementet er åbent, og det er gratis at deltage. Det vil ligeledes være muligt at følge arrangementet online via zoom. Foredraget vil ikke blive optaget til senere brug. Efter foredraget inviterer vi til reception, hvor der vil blive serveret drikkevarer og lidt at spise.

Zoom link: https://ucph-ku.zoom.us/j/68474860352?pwd=S1puRFoyby84WWZ5L20ybHdSM2trUT09 

Om foredragsholderne

Jørgen Delman er professor emeritus i Kinastudier ved Københavns Universitet. I de senere år har han forsket i kinesisk klima- og energipolitik med henblik på at forklare processer, som fører til politiske forandringer i Kina.

Flemming Konradsen er professor i global miljøsundhed og leder af School of Global Health ved Københavns Universitet. Han har mere end 20 års erfaring inden for global sundhed og har arbejdet for internationale forskningsinstitutioner, NGO’er og danske universiteter. 

Mikael Olai Milhøj er chefanalytiker i Danske Banks analyseenhed for international makroøkonomi, med fokus på den økonomiske, finansielle og politiske udvikling i Storbritannien og USA. Han har tidligere arbejdet med dansk økonomi og euroområdet.