Kan FNs Verdensmål sikre fremtidens fødevaresikkerhed?

Det Kongelige Danske Geografiske Selskab inviterer til foredrag d. 8 marts med titlen: Kan FNs Verdensmål sikre fremtidens fødevaresikkerhed?

Tryk her for at se plakat til mødet:

I 2020 var der cirka 820 millioner kronisk underernærede mennesker i verden. Det fastslår rapporten ‘The State of Food and Nutrition in the World 2020,’ også kaldet SOFI-rapporten, som udgives af FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) i samarbejde med andre FN-organisationer.

Derudover er der i øjeblikket tre milliarder mennesker, som ikke har råd til en sund kost. Det tal forventes at stige yderligere som følge af COVID-pandemiens socioøkonomiske konsekvenser. Det store spørgsmål er derfor: Hvordan kan vi opfylde FNs Verdensmål nr. 2 om at udrydde sult, opnå fødevaresikkerhed og forbedret ernæring inden 2030?

Professor Ole Mertz vil sammen med lektor Laura Vang Rasmussen forsøge at besvare spørgsmålet om hvorvidt FN's Verdensmål kan sikre fremtidens fødevaresikkerhed. Mere information følger forud for mødet.

Arrangementet er åbent, og det er gratis at deltage. Det vil ligeledes være muligt at følge arrangementet online via zoom. Foredraget vil ikke blive optaget til senere brug. Efter foredraget inviterer vi til reception, hvor der vil blive serveret drikkevarer og lidt at spise.

Zoom link: https://ucph-ku.zoom.us/j/68165737506?pwd=TnQ4dUlVM0NuRDB1bEw2dHVZTEVQdz09

Om oplægsholderne
  • Ole Mertz er professor og leder af Sektion for Geografi, Institut for
    Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
  • Laura Vang Rasmussen er lektor ved Sektion for Geografi, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet og leder af et European Research Council Starting Grant