5. Møde: Kampen om vand: Geopolitik og vandets rolle i konflikter

Geografisk Selskab inviterer til sæsonens femte møde tirsdag d. 14. marts med titlen: Kampen om vand: Geopolitik og vandets rolle i konflikter.

Tryk her for at se plakaten til arrangementet.

Arrangementet vil sætte fokus på vandets rolle i internationale konflikter, herunder hvordan tilgængeligheden af vand er begrænset i store områder af verden, der oplever vand-stress – et problem, der forværres af befolkningsvækst, øget forbrug, og naturligvis klimaforandringer. Derudover vil oplægget, med udgangspunkt i forskellige internationale vandsystemer, beskrive en række geopolitiske konflikter med vand som omdrejningspunkt, og hvilke nationale og private interesser der ligger bag.

 

Oplægsholderne er Jens Christian Refsgaard, professor emeritus ved GEUS og Kurt Mørck Jensen, seniorrådgiver i Udenrigsministeriet.

 

Arrangementet er åbent, og det er gratis at deltage. Det vil ligeledes være muligt at følge arrangementet online via zoom. Foredraget vil ikke blive optaget til senere brug. Efter foredraget inviterer vi til reception, hvor der vil blive serveret fadøl og fingermad.

Titel: Kampen om vand: Geopolitik og vandets rolle i konflikter
Dato: 14. marts 2023
Tidspunkt: 17:00-19:30
Sted: Auditorium B, Øster Voldgade 10, 1350 København K
Zoom linkhttps://ucph-ku.zoom.us/j/69053103965?pwd=NkFjSm5PUXRMb3ZVQlRYTDRFNGo3Zz09